Интериорни врати

Дървото е материалът, който се използва най-често за производство на интериорни врати, мебели и дограми.
Благодарение на своите характеристики, дървото позволява да се прилагат множество обработки, за да се получи солиден и стилен продукт, където дизайна винаги присъства.Интериорни врати от масивно дърво
Интериорните врати се различават по дизайн, конструкция и финиш на покритието.
Структурата на интериорните врати от масивна дървесина е различна за различните модели. Много различна е и вида обработка при благородната дървесина- дъб, бук, орех и др. Те позволяват финишни обработки като патиниране и състаряване- ефект винтидж.
Крилото изработено от тези материали тежи обикновено около 100 кг. За постигане на стабилността на такива врати във времето без “отмятане” на масивната дървесина и при височини около 2,50 метра се използват различни техники, като слепване на няколко дървени профила от масивното дърво. Тази техника се използва при създаването на класическите модели интериорни врати. При по-съвременните модели интериорни врати се използват други техники за олекотяване на крилото. Олекотено ядро на крилото се постига със ” сандвич” конструкция. Тук височината на вратата може да достигне понякога цялата височина на стаята над 3 метра. Техниката се прилага за направата на моделите: Натура, Съзвездия, Каза Зен, Булевард и Авеню. Финишното покритие се постига с фасети дърво от благородна дървесина, от които са апликирани разнообразните фигури върху вратата.